LES MÓRES

Gràcies a la col·laboració amb la Marga Pradas i el seu bloc L'hora del tupper podeu gaudir de la nova entrada:  Les Móres

A continuació podeu llegir les meves recomanacions:

  • Per escollir les millors móres triarem les de colors més brillants i intensos, fermes i seques. Les móres toves i humides s'han començat a deteriorar i poden contenir floridures. Tot i això, no agafarem les que no estiguin madures pensant que ja maduraran a casa.
  • Guardarem les móres a la nevera, durant un màxim de 3 dies. I si ho fem a 0ºC es conservaran 1 setmana.
Consum

  • Podem consumir-les com a fruita o afegir-les en els postres de iogurt, llet, nata, o en l'esmorzar juntament amb els cereals
  • Per elaborar melmelada casolana o confitura o gelatina, que podem afegir a postres més elaborats com els pastissos
  • També podem utilitzar-les en receptes salades de carns com a salses o guarnicions.
Propietats dietètiques i nutricionals

  • Aquestes fruites silvestres contenen un baix valor energètic
  • Les móres no madures, són riques en tanins que donen el gust aspre i astringent. Quan maduren la quantitat de tanins va disminuint
Composició 100g de móres
Energia 35kcal
Hidrats de Carboni 6g
Fibra 9g
Vitamina C 18mg
Potassi 210mg

Recordem que tots aquests beneficis s'inclouen si seguim una alimentació saludable acompanyada d'exercici físic.

Comentaris