Un ÀPAT EQUILIBRAT en
quantitat i varietat ha de presentar de 4 a 6 grups d’aliments
(verdures, farinacis, proteics, oli d’oliva, fruita i/o làctic) i
també cal utilitzar diferents tècniques de cocció per variar
durant la setmana.
Exemple de distribució de
l’àpat:
- 1r plat: farinacis i/o verdures
- 2n plat: aliment proteic
- Guarnició: verdures i/o farinaci
- Postres: fruita i/o làctic
- Pa, oli d’oliva i aigua
Però que passa que
si mengem en carmanyola... és més pràctic preparar plats únics!
Inclou la màxima
varietat de grups d’aliments a la teva carmanyola i adapta’ls a
l’època de l’any.
- A la primavera i l’estiu: Amanida d’arròs amb tonyina i ou dur
- A la tardor i l’hivern: Lasanya amb carabassó i carn picada
I si
hem de menjar durant més d’un dia de carmanyola és recomanable
variar de tipus d’aliments i seguir les freqüències
recomanades.
És tan important la varietat de grups d’aliments com
la varietat de tipus d’aliments d’un mateix grup. Si ahir vam
menjar pasta podem posar-hi arròs o patata i si ja hem menjat
pollastre podem posar-hi lluç o vedella.
Sé que és un article de fa ja uns mesos, però fent referència als tuppers tinc entés que divendres dia 10 de febrer 2012 al Casal de Joves de Reus fan un taller gratuït: Dinar Saludable de Carmanyola. Crec que pot ser molt interessant i més en el meu cas que enguany dino quasi cada día a la universitat.
ResponEliminaEspero que sigui ben interessant, jo en sóc la Tallerista!
EliminaEl Taller GRATUÏT!!!: Dinar Saludable de Carmanyola:
Edat: a partir de 16 anys
Dia: 10 de febrer de 18h a 20h
Inscripcions:
Presencials: Casal de Joves de Reus, C/Castellvell 24
Xarxa: info.joventut@reus.cat
TEL: 977010268