ÀPAT EQUILIBRAT (a casa i fora de casa)

Un ÀPAT EQUILIBRAT en quantitat i varietat ha de presentar de 4 a 6 grups d’aliments (verdures, farinacis, proteics, oli d’oliva, fruita i/o làctic) i també cal utilitzar diferents tècniques de cocció per variar durant la setmana.
Exemple de distribució de l’àpat:

  • 1r plat: farinacis i/o verdures
  • 2n plat: aliment proteic
  • Guarnició: verdures i/o farinaci
  • Postres: fruita i/o làctic
  • Pa, oli d’oliva i aigua

Però que passa que si mengem en carmanyola... és més pràctic preparar plats únics!

Inclou la màxima varietat de grups d’aliments a la teva carmanyola i adapta’ls a l’època de l’any.
  • A la primavera i l’estiu: Amanida d’arròs amb tonyina i ou dur
  • A la tardor i l’hivern: Lasanya amb carabassó i carn picada
I si hem de menjar durant més d’un dia de carmanyola és recomanable variar de tipus d’aliments i seguir les freqüències recomanades. 
És tan important la varietat de grups d’aliments com la varietat de tipus d’aliments d’un mateix grup. Si ahir vam menjar pasta podem posar-hi arròs o patata i si ja hem menjat pollastre podem posar-hi lluç o vedella.

Comentaris

  1. Sé que és un article de fa ja uns mesos, però fent referència als tuppers tinc entés que divendres dia 10 de febrer 2012 al Casal de Joves de Reus fan un taller gratuït: Dinar Saludable de Carmanyola. Crec que pot ser molt interessant i més en el meu cas que enguany dino quasi cada día a la universitat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que sigui ben interessant, jo en sóc la Tallerista!

      El Taller GRATUÏT!!!: Dinar Saludable de Carmanyola:
      Edat: a partir de 16 anys
      Dia: 10 de febrer de 18h a 20h

      Inscripcions:
      Presencials: Casal de Joves de Reus, C/Castellvell 24
      Xarxa: info.joventut@reus.cat
      TEL: 977010268

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada