Gràcies a la col·laboració amb la Marga Pradas i el seu bloc L'hora del tupper podeu gaudir de la nova entrada: Les Magranes
A continuació podeu llegir les meves Recomanacions:
- Convé triar la fruita sense talls ni cops, quan la pell estigui dura i llisa i que tingui un color viu amb matisos marrons.
- Una magrana de qualitat és sense esquerdes de creixement i sense arrugues a la pell, que poden ser a causa del retard en la recol·lecció. La magrana s'ha de collir abans que maduri completament, si no és així, el fruit explota a l'arbre.
- Cal triar les magranes d'elevat pes respecte a la seva mida.
Consum
- Encara que les magranes es troben als mercats a mitjans de setembre, és més entrada la tardor quan aquesta fruita presenta més qualitat, i es manté fins a finals de gener.
- A temperatura ambient es mantenen bones durant uns dies i si no es consumeixen immediatament, és recomanable guardar-les a la nevera, i així fins a tres setmanes.
- Els grans de la magrana s’utilitzen en diferents postres com la macedònia o es poden macerar amb mel, suc de llimona o most de raïm.
- També es fan gelats, gelatines, mousses, cremes, melmelades, gelees, confitures, sucs, etc.
- Es poden utilitzar en preparacions salades com a complement d’amanides d’enciam, en guisats o en cuines orientals s’utilitza per farcir carns.
- Per últim s’obté el suc que s’anomena granadina, és molt refrescant i s’utilitza per fer xarops, confitures i gelats.
Propietats dietètiques i nutricionals
- És una fruita de baix valor calòric pel component majoritari que és l'aigua, més del 80%.
- Només destaca per la seva aportació de potassi, que la converteix en un aliment idoni per a casos d’hipertensió arterial
- Conté també vitamina C, antioxidants i tanins, que li atorguen efecte antiinflamatori i astringent, i el sabor amarg tan característic.
Composició 100g de magrana
Energia 52-60 kcal
Hidrats de Carboni 13 g
Fibra 3-3,5 g
Vitamina C 20 mg
Potassi 275mg
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada