Gràcies a la meva col·laboració amb la Marga Pradas i el seu bloc L'hora del tupper podeu gaudir de la nova entrada: Les Taronges
A continuació podeu llegir les meves RECOMANACIONS:
- Convé triar les taronges ja madures, perquè són fruites no climatèriques que no maduren una vegada recol·lectades.
- S'han de rebutjar les peces que sonin a buit en colpejar, presentin cops o contusions o tinguin olor de ranci.
- El color de la pell no indica amb seguretat la qualitat del fruit, ja que hi ha taronges madures amb la pell verda.
- Cal triar les taronges d'elevat pes respecte a la seva mida, ja que seran les més sucoses.
CONSUM:
- Si ens menjarem les taronges que adquirim en pocs dies, es poden deixar al fruiter a temperatura ambient. I per conservar-les durant setmanes posem-les a la nevera.
- És recomanable no apilar-les unes sobre altres, sinó que s'han de disposar una al costat de l'altra, mantenint certa separació entre elles per evitar floridures.
- Molt recomanable per als més petits de casa, ja que és molt fàcil de pelar i consumir.
- La manera més habitual de consum és al natural, sencera o en suc, que si exprimim a casa caldrà consumir ràpidament per no perdre les seves propietat nutritives.
PROPIETATS DIETÈTIQUES I NUTRICIONALS:
- És una fruita d’escàs valor energètic, gràcies al seu elevat contingut en aigua, però d’elevat valor nutricional gràcies a la seva riquesa en vitamina C, àcid fòlic i minerals com el potassi i el magnesi.
- Conté quantitats apreciables de beta-carotè (provitamina A), responsable del seu color típic i conegut per les seves propietats antioxidants, a més dels àcids màlic, oxàlic, tartàric i cítric.
- La quantitat de fibra es troba sobretot a la part blanca entre la polpa i l'escorça, i el seu consum afavoreix el trànsit intestinal.
- La vitamina C intervé en la formació de col·lagen, ossos i dents, glòbuls vermells i afavoreix l'absorció del ferro dels aliments i la resistència a les infeccions.
- Destaca per la seva aportació de potassi, que la converteix en un aliment idoni per a casos d’hipertensió arterial.
Composició 100g de taronja
|
|
Energia
|
40 kcal
|
Hidrats
de Carboni
|
8-9 g
|
Fibra
|
1,5-2
g
|
Vitamina
C
|
55 mg
|
Potassi
|
180 mg
|
Carotenoides
|
240
mcg
|
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada