Del 8 al 10 de juny es realitza la quarta edició
de la REUS VIU EL VI, la fira ens acosta les Denominacions d'Origen de l'àmbit
territorial de la Cambra de Comerç de Reus (Catalunya, Conca de Barberà,
Montsant, Priorat, Tarragona i Terra Alta)
Aquesta Fira hem
serveix d’excusa per parlar del món del vi, cosa que vaig fer en una entrada anterior. En aquesta coneixerem el raïm:
El raïm és una fruita
mil·lenària cultivada arreu i sobretot en pobles mediterranis, al qual, gràcies
a les substàncies que conté s’atribueix la bona salut cardiovascular dels seus habitants.
Aquestes substàncies
s’anomenen fitoquímics i són presents als aliments vegetals. El raïm en concret
conté:
- Àcids orgànics, aporten el gust lleugerament àcid del raïm i tenen la propietat d’alcalinitzar la sang.
- Flavonoides, actuen com antioxidants i eviten l’oxidació del colesterol i la formació de coàguls en les artèries.
- Resveratrol, es troba a la pell del raïm, també antioxidant i impedeix el creixement de fongs.
- Antocianines, pigments presents sobretot al raïm negre. Actuen com antioxidants i prevenen les malalties cardiovasculars.
Tot i això, si passes
per la REUS VIU EL VI fes un tast dels vins de la nostra zona.
L’alimentació saludable i la
gastronomia no estan en guerra, tu decideixes qui guanya la batalla.
Si vols fer salut et
recomano passejar per la plaça la llibertat i si, no tens problemes hepàtics o
triglicèrids o ets adolescent o estàs embarassada i ets dona beure 1 copa de vi al dia i si ets home 2 copes al dia acompanyant sempre un àpat complet i equilibrat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada