ONADA DE CALOR I ALIMENTACIÓ


Una Onada de Calor comprèn una successió de dies de naturalesa excessivament humida i calorosa i el nostre cos es pot veure afectat.
Que pot passar al meu cos en una onada de calor?
  • Rampes, dolor i espasmes en forçar el múscul en un ambient de temperatura excessiva.
  • Esgotament o suor excessiva davant d’un treball muscular intens fent disminuir el volum sanguini en els òrgans vitals, el que pot desembocar en xoc o insolació.
  • Insolació o cop de calor: el sistema que regula la temperatura corporal produint suor comença a funcionar de manera incorrecta, posant en risc la temperatura cerebral amb risc de mort.

Recomanacions alimentaries per a la prevenció d’un cop de calor:
  • Distribuir el menjar adequadament durant tot el dia. En dies de calor és més important consumir tots els nutrients que necessitem, no només amb aliments sòlids, sinó també amb una important quantitat de líquids, pots demanar consell al Dietista-Nutricionista.
  • Realitzar diversos àpats lleugers de porcions petites durant el dia per evitar sobrecarregar el sistema digestiu.
  • Evitar els aliments molt calents i els d'alt contingut en greix i sodi, com els fregits, que tenen un procés de digestió lent. És preferible l'alimentació a base d'amanides, verdures i fruita, ja que ajuden a recuperar els minerals perduts per la suor.
  • Consumir fruites i verdures de temporada, a més de ser econòmiques aporten vitamines, minerals, fibra i aigua.
  • Augmentar el consum d’aigua fresca i repartir-la de manera regular, encara que no sentim set. La hidratació pot completar-se amb altres begudes (sucs, refrescs o granissats) de manera ocasional, sempre que es prenguin amb moderació i no per substituir l'aigua.
  • Evitar el consum de begudes alcohòliques i limitar les begudes amb cafeïna o les de gran quantitat de sucre o les infusions calentes.

Cuida’t de la calor no sigui que et passi com aquests personatges...

Comentaris