Actualment la meva feina principal és la de Dietista-Nutricionista Clínic i actuo en l'alimentació de les persones de manera individualitzada tenint
en compte les seves necessitats, preferències i situacions, ja que com saps no
hi ha dues persones iguals, tot i tenir un germà bessó.
Per a dissenyar una pauta dietètic-nutricional
personalitzada cal molta informació que els Dietistes-Nutricionistes us demanem
per poder atendre a cada pacient de manera professional.
Vols saber quina informació us haurien de demanar en el
cas de voler iniciar un pla d’alimentació personalitzat?
- DADES PERSONALS I DE CONTACTE
- HÀBITS:
- Saludables: Activitat física,...
- Tòxics: Tabac, Alcohol,...
- Dietètics:
- Durant els dies feiners (horaris i torns)
- Durant els dies festius
- Responsable de la llista de comprar, de la compra i de la cuina
- Número d’àpats al dia
- Lloc dels àpats
- Horari dels àpats
- Àpats entre hores
- Grignotatge (picar) i tipus
- Gustos, aliments preferits i aversions
- La sensació de gana
- Moments de gana
- I d’altres...
- FREQÜÈNCIA DE CONSUM DELS ALIMENTS
- RECORDATORI O REGISTRE DIETÈTIC DIARI
- ANAMNESI O HISTÒRIA CLÍNICA:
- Malalties i/o afeccions del naixement fins a l’actualitat i no ens oblidem de les al·lèrgies i/o intoleràncies alimentaries
- Medicació actual i/o suplements
- Antecedents familiars (poden ajudar a prevenir malalties)
- Dades bioquímiques/analítica (una simple punxada ens pot ajudar en molt casos, no et faci mandra fer-ho una vegada a l’any)
- Mesura de la tensió arterial
- etc...
- DADES ANTROPOMÈTRIQUES
- Mesura del pes, l’alçada, l’IMC, perímetres, bioimpedància...
Els Dietistes-Nutricionistes
defensem l'educació nutricional basada en ensenyar a menjar tot tipus d’aliments
en la seva justa mesura i moment.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada