Dia Mundial de l'Alimentació 2013

Avui 16 d'octubre se celebra el Dia Mundial de l'Alimentació, proclamat des del 1979 per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) .
La seva finalitat és conscienciar als pobles del món sobre el problema alimentari mundial i enfortir la solidaritat en la lluita contra la fam, la desnutrició i la pobresa.
El tema d'aquest 2013 és: “Sistemes alimentaris sostenibles per a la seguretat alimentària i la nutrició” i centra les celebracions d'aquesta jornada i ajuda a la comprensió dels problemes i les solucions en la lluita contra la fam.

Actualment prop de 870 milions de persones al món pateixen desnutrició crònica. Els models insostenibles de desenvolupament estan degradant l'ambient natural, amenaçant als ecosistemes i la biodiversitat que seran necessaris per al nostre proveïment futur d'aliments.

Tots els aspectes del sistema alimentari influeixen en la disponibilitat i accessibilitat final d'aliments variats i nutritius i, per tant, en la capacitat dels consumidors de triar dietes saludables. A més, les polítiques i les intervencions relacionades amb els sistemes alimentaris poques vegades es dissenyen amb la nutrició com a objectiu principal.

Per fer front a la malnutrició són necessàries mesures integrades i intervencions complementàries a l'agricultura i el sistema alimentari, en l'ordenació dels recursos naturals, en la sanitat pública i l'educació, així com en àmbits de polítiques més amplis.


El Dia Mundial de l'Alimentació és una oportunitat per plantejar-nos preguntes i ajudar a crear el futur que volem.

Comentaris