Com molts de vosaltres ja sabeu el meu cap no para mai i
tinc el goig d'anunciar-vos que ara m'he unit a un altre que ampliarà el servei
divulgatiu, educatiu i nutritiu d'aquest blog.
Fa uns dies vaig rebre un mail on em proposaven fer una
col·laboració mensual amb un blog que és defineix com a reivindicatiu. Aquest
blog m'encanta des que el vaig descobrir als Premis Blogs Catalunya 2012 on va
guanyar en la categoria blog personal de Cuina, Gastronomia i Enologia i si
encara no el coneixeu no espereu més i cliqueu a continuació per conèixer LA PASTA PER ALS CATALANS.
Blog La Pasta per als Catalans |
Darrera aquest espai a la xarxa hi ha l'Antonella Speranza,
blogaire i autora de la Pasta per als Catalans que també el tenim ampliat en
format llibre!
Llibre La Pasta per als Catalans |
Doncs qui millor que l'Antonella que és napolitana per ajudar-nos
a conèixer millor la pasta, una italiana que comparteix amb tots nosaltres les
seves receptes familiars de pasta i ens obre la ment a d'altres receptes molt
originals que ens ajuden a sortir dels mítics, i mal copiats, “spaghetti bolognese”
inventant i proposant receptes amb infinits tipus de pasta que combina per
exemple amb verdures de manera excel·lent.
Iniciarem col·laboració proposant una recepta mensual que
adequarem a ser un plat únic amb la característica que l'ingredient principal sigui
la pasta perquè, com diu l'Antonella al seu blog, el mite de que la pasta, per
si sola, engreixa és fals.
La pasta és un aliment molt popular i el plat més demanat en
els menús de petits i grans, i potser per aquesta gran popularitat és també un
aliment ple de mites i llegendes nutricionals.
Potser també ets dels que creus
que la pasta engreixa?
Doncs si llegim el consens de prevenció i tractament de
l'obesitat, signat per onze societats espanyoles de nutrició, on es va revisar
a fons aquesta qüestió, es va arribar a la conclusió que les dietes amb major
contingut de carbohidrats complexos (com els de la pasta) s'associen amb un
menor pes corporal.
D'altres llegendes relacionades en com coure la pasta o el
perquè de cada forma de pasta són desmitificats per l'Antonella en el seu blog,
la Pasta per als Catalans, i entre uns coneixements i d'altres podrem gaudir de
la pasta i despertarem i ampliarem el nostre paladar i el nostre receptari
perquè ja sabeu que l'alimentació saludable i la gastronomia poden i han d'anar
de la mà.
Més informació aquí
Més informació aquí
Salut i Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada