NOVA COL·LABORACIÓ: LA PASTA PER ALS CATALANS

Com molts de vosaltres ja sabeu el meu cap no para mai i tinc el goig d'anunciar-vos que ara m'he unit a un altre que ampliarà el servei divulgatiu, educatiu i nutritiu d'aquest blog.

Fa uns dies vaig rebre un mail on em proposaven fer una col·laboració mensual amb un blog que és defineix com a reivindicatiu. Aquest blog m'encanta des que el vaig descobrir als Premis Blogs Catalunya 2012 on va guanyar en la categoria blog personal de Cuina, Gastronomia i Enologia i si encara no el coneixeu no espereu més i cliqueu a continuació per conèixer LA PASTA PER ALS CATALANS.
Blog La Pasta per als Catalans
Darrera aquest espai a la xarxa hi ha l'Antonella Speranza, blogaire i autora de la Pasta per als Catalans que també el tenim ampliat en format llibre!
Llibre La Pasta per als Catalans
Doncs qui millor que l'Antonella que és napolitana per ajudar-nos a conèixer millor la pasta, una italiana que comparteix amb tots nosaltres les seves receptes familiars de pasta i ens obre la ment a d'altres receptes molt originals que ens ajuden a sortir dels mítics, i mal copiats, “spaghetti bolognese” inventant i proposant receptes amb infinits tipus de pasta que combina per exemple amb verdures de manera excel·lent.

Iniciarem col·laboració proposant una recepta mensual que adequarem a ser un plat únic amb la característica que l'ingredient principal sigui la pasta perquè, com diu l'Antonella al seu blog, el mite de que la pasta, per si sola, engreixa és fals.
La pasta és un aliment molt popular i el plat més demanat en els menús de petits i grans, i potser per aquesta gran popularitat és també un aliment ple de mites i llegendes nutricionals.
Potser també ets dels que creus que la pasta engreixa? 
Doncs si llegim el consens de prevenció i tractament de l'obesitat, signat per onze societats espanyoles de nutrició, on es va revisar a fons aquesta qüestió, es va arribar a la conclusió que les dietes amb major contingut de carbohidrats complexos (com els de la pasta) s'associen amb un menor pes corporal.
D'altres llegendes relacionades en com coure la pasta o el perquè de cada forma de pasta són desmitificats per l'Antonella en el seu blog, la Pasta per als Catalans, i entre uns coneixements i d'altres podrem gaudir de la pasta i despertarem i ampliarem el nostre paladar i el nostre receptari perquè ja sabeu que l'alimentació saludable i la gastronomia poden i han d'anar de la mà. 

Més informació aquí

Salut i Bon profit!

Comentaris