Ja tenim, ben bona, la primera recepta de plat únic de pasta en col·laboració amb el blog LA PASTA PER ALS CATALANS, com us vaig explicar en aquesta entrada anterior.
I és cert que podem
preparar un plat únic saludable, equilibrat i complet?
Doncs si, només cal
seguir els següents consells bàsics:
En un plat únic cal
incloure:
- Un aliment ric en hidrats de carboni complexes (pasta, arròs, cereals, patata, llegum… )
- Un aliment proteic (carn, peix, ou, lacti o llegum)
- Dues racions d'hortalisses o verdures, ideal si una és crua i l'altra cuita.
- Oli d'oliva verge, com a millor opció de greix
- Aigua de beguda principal.
- Pa d'acompanyament a elecció de cadascú i preferiblement integral.
- Postres: fruita fresca i de temporada
Recordem:
És important la quantitat a banda de la varietat anterior. De cada un dels grups d’aliments explicats abans i que formaran el plat únic, cal afegir la quantitat adequada a les necessitats del comensal, de manera que resulti un plat complet en quantitat i qualitat.
El cas de la pasta:
- La pasta és una de les opcions més fàcils i ràpides per a realitzar un plat únic ja que ens permet preparar per exemple en amanides completes molt ràpidament, o juntament amb verdures tallades en diferents presentacions, afegint un component proteic i llest.
- Les pastes enriquides amb vegetals no conté la suficient ració de verdures necessàries per un plat únic, caldrà doncs, completar el plat amb verdures i/o hortalisses.
- Si no disposem d'una proteïna com la carn, peix, ou podem unir pasta amb llegums i aconseguirem una proteïna vegetal de major qualitat nutricional que si només servim la pasta o la llegum sola.
La Recepta d'avui és: Pasta amb carabassa i gambes
Aquest plat de pasta ens aporta un plus de beta-carotens que després el nostre cos transforma en vitamina A essencial per a la vista, la pell i les defenses. Plat moderat en energia però ric en colesterol, provinent del marisc, i baix en fibra, que caldrà compensar amb un sopar més abundant en fibra i pobre en colesterol com per exemple una amanida amb soja i un peix blau.
La Pasta per als Catalans |
Aquest plat de pasta ens aporta un plus de beta-carotens que després el nostre cos transforma en vitamina A essencial per a la vista, la pell i les defenses. Plat moderat en energia però ric en colesterol, provinent del marisc, i baix en fibra, que caldrà compensar amb un sopar més abundant en fibra i pobre en colesterol com per exemple una amanida amb soja i un peix blau.
Càlcul nutricional:
Energia | 490 kcal |
Hidrats de Carboni | 62g |
Proteïnes | 32g |
Lípids/Greixos | 13g |
Colesterol | 150mg |
Fibra | 4,5g |
Més informació i la recepta completa aquí
Salut i Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada