Recepta de plat únic de pasta en col·laboració amb el blog LA PASTA PER ALS CATALANS, anteriors receptes:
La Recepta d'avui és: Pasta amb Ricotta i Espinacs (si no disposem de ricotta podem optar pel mató)
La Recepta d'avui és: Pasta amb Ricotta i Espinacs (si no disposem de ricotta podem optar pel mató)
La Pasta per als Catalans |
Els espinacs són una verdura de fulla que pertany
a la mateixa família que les bledes i la remolatxa, les trobem al mercat durant
la tardor i la primavera, però en podem menjar tot l'any gràcies a ser una
verdura molt apte per a la congelació, per aquest motiu es poden comprar
congelades durant tot l'any, conservant molt bé les seves propietats originals
i facilitant la seva cocció posterior.
Més informació, ingredients i la recepta completa aquí
Salut i Bon profit!
A l'hora de comprar, és recomanable seleccionar les d'un
color verd, brillant i uniforme, d'aspecte fresc i tendre. Rebutgem les que
tinguin taques vermelloses o groguenques perquè probablement és conseqüència de
fongs.
Al conservar, introduïm en una bossa de plàstic perforada
o recipient a la nevera com a màxim 2 setmanes. Si les volem congelar nosaltres
cal fer un escaldat previ.
Si ens fixem en les vitamines predomina la Vitamina C,
els carotenoides i l'àcid fòlic i minerals com el potassi. Aquests nutrients
són molt adequats per a embarassades, nens, gent gran i població en general.
Les úniques persones que cal que controlin el consum d'espinacs són les que
desenvolupin càlculs renals d'oxalats (pedres al ronyó).
Nutricionalment, els espinacs són poc energètics degut a
que el 90% del seu pes és aigua. Fent-les aptes en les dietes per al sobrepès,
l'obesitat o la diabetis. També cal destacar l'aportació de fibra que ens ajudarà
en el restrenyiment.
Popularment o gràcies al Popeye hi ha la creença que els
espinacs porten ferro o et fan més fort i cal matisar: porten ferro però
és d'un tipus de ferro anomenat no hemo i s'acompanya d'àcid oxàlic, fet que
dificulta la seva absorció i aprofitament. Però si gràcies a aquest personatge
mengem més espinacs i/o verdures endavant!
Càlcul nutricional
Energia | 553,5 kcal |
Hidrats de Carboni | 63g |
Proteïnes | 26g |
Lípids/Greixos | 22g |
Colesterol | 39mg |
Fibra | 13,5g |
Salut i Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada