CONSELLS DE NADAL 2014

S'acosten les festes de Nadal i és normal estar preocupat per la possibilitat de pujar el pes que les estadístiques ens diuen que podem guanyar! Però tot té solució, amb una mica de força de voluntat i seguint els consells que hi ha a continuació podrem gaudir de les festes i alhora no ens haurem de preocupar quan aquestes hagin acabat!

  • Anem a comprar amb l'estómac ple i amb la llista feta! Així ens estalviarem arribar a casa i veure que hem comprat molt més del que necessitem.
  • Recordem que és millor comprar poc i de qualitat.


Durant el dia de festa:


  • No ens saltarem cap àpat! Si mengem amb normalitat evitarem acumular sensació de gana i desprès menjar en un àpat la ració de tota una setmana!
  • Menjarem a poc a poc i sense presses, recorda que els àpats de Nadal poden durar hores. Tenim temps...
  • Evitem abusar de begudes ensucrades i alcohòliques. Ens aporten calories buides!
  • Aprofitarem les estones de temps lliure per fer activitat física. Podem sortir a caminar amb la família, practicar l'esport que més ens agradi o senzillament jugar amb els més petits de la casa.

I desprès del dia de festa, què fem?

Haurem de beure força aigua, infusions o caldos vegetals, potenciar el consum de fruites i verdures, moderar el consum de carns greixoses, dolços, brioxeria i coccions energètiques. Tot afegint la pràctica dactivitat física regular!


Molt bon Nadal i bon any nou 2015 saludable! 
Quantitat d'hidrats de carboni dels postres de Nadal, elaborat per la Fundació Alícia
Escrit per l'alumna en pràctiques (CFGS Dietètica i nutrició 2014/15): Jordina Bargas Sabat

Comentaris