Nutriscore, el nou etiquetatge

Nutrique?
El Nutriscore preten ajudar-nos a escollir millor els aliments processats. 
Agafa la similitud de la imatge d'un semàfor i classifica els aliments en cinc color del verd (més saludable) al vermell (menys saludable). Apareixent a la part frontal de l'etiqueta dels aliments perquè els consumidors tinguin informació ràpida i a un cop d'ull de l'aliment.
Pensaràs que bé, m'han simplificat la vida i ara no caldrà llegir la mini lletra de l'etiquetatge alimentari, doncs jo crec que haurem de continuar fent-ho si volem conèixer bé els aliments.
Nutri-Score
El Nutri-Score ha estat construït sobre la base del càlcul d'un algoritme en bases de salut pública, i ha estat validat científicament. La puntuació aconseguida mitjançant aquest algoritme informa de la qualitat nutricional global dels aliments. El seu origen es troba en la Food Standards Agency (FSA) britànica i a la seva optimització posterior realitzada pel Consell Superior de Salut Pública (Haut Conseil de la Santé Publique, HCSP) francès.
Algoritme NutriScore
Un dels avantatges d'aquest sistema és que per al càlcul del Nutri-Score només es necessiten els elements continguts en l'etiquetatge alimentari obligatori, en vigor pel Reglament Europeu d'Informació dels Consumidors (INCO). Aquest sistema es basa en l'atribució de punts en funció de la composició nutricional per 100g de producte. Permet classificar els productes alimentaris en 5 categories des del punt de vista de qualitat nutricional: A, B, C, D i E (5 colors del Nutri-Score). El cercle més gran és el que indicarà la qualitat nutricional global del producte.
Com utilitzar el Nutri-Score?
És important que aquest nou etiquetatge s'utilitzi correctament, per aquest motiu s'ha d'utilitzar per comparar els aliments del mateix grup i escollir el millor classificat.
És a dir per escollir la millor rajola de xocolata o la millor salsa de tomàquet entre les diferents marques.
Exemple Nutri-Score sinazucar.org
Recordem que cal promoure una alimentació rica en aliments frescos, locals i de temporada que no porten cap etiqueta! Però si la utilització d'un etiquetatge frontal nutricional pot ser útil per millorar la salut de la població endavant. 
Així doncs, tu que en penses? ens ajudarà als consumidors a millorar les eleccions de la llista de la compra?

Comentaris