(el meu major condol des d'aquest humil blog a les víctimes i familiars d'incendis)
A continuació consells de seguretat alimentària
després d'un incendi que esperem que mai els haguem de fer servir:Els aliments en bon estat físic poden no ser segurs perquè han estat exposats al foc, a la calor, als gasos del fum o a les substàncies químiques associades a l'extinció del foc.
La calor:
- Pot haver danyat l’envàs o pot haver activat els bacteris alteradors dels aliments.
- Pot provocar que les conserves i els pots tancats s'obrin o perdin el buit, i els bacteris penetraran en els aliments o es multiplicaran i quan la temperatura de l'aire baixa, les tapes poden tornar a quedar segellades i semblar en bon estat.
- Els productes d'extinció no poden ser eliminats dels aliments rentant-los. S’han de descartar tots els aliments.
- Els vapors tòxics i el fum poden contaminar els aliments, la vaixella i els estris de cuina. Els hem de rentar i desinfectar (amb sabó i aigua calenta, submergir durant tres minuts en una solució d’hipoclorit de 100 ppm. esbandir amb aigua i eixugar.
- Aliments emmagatzemats fora de la nevera o congelador
- Aliments crus o envasats dins de material transpirable (cartró, plàstics, bossa del pa, etc.)
- Aliments en conserves
- Aliments emmagatzemats dins la nevera o congelador si creieu que les portes no estan segellades hermèticament i els vapors hi han pogut entrar.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada