LA NOVA PIRÀMIDE ALIMENTÀRIA

Experts internacionals, per iniciativa de la Fundació Dieta Mediterrània, han elaborat una nova piràmide, que va més enllà dels aliments i integra indicacions de tipus social i cultural:
  • Menjar en família
  • Productes locals 
  • Activitat física diària
  • Descans adequat
El nou esquema recorda que els millors aliments són els de temporada, frescos i poc processats que, a més, són respectuosos amb el medi ambient.


Com a elements imprescindibles no han de faltar:
  • els cereals, preferentment integrals, les hortalisses i les fruites 
  • aigua (entre 1,5 i 2 litres al dia), que pot ser completada amb infusions 
  • 2 racions de productes làctics (baixos en greixos).  
  • Imprescindible l'oli d'oliva i com a novetat s'inclouen espècies, herbes, cebes i alls
  • un grapat d'olives i/o fruits secs
  • llegums 3 vegades a la setmana
  • peix (2 o més), carn blanca (2) i ou (2-4)
  • carn vermella i els embotits: 1-2 racions a la setmana
  • el vi i la cervesa amb moderació
  • els aliments rics en sucres i greixos 2 racions petites a la setmana
  • Les patates en aquesta nova guia d'alimentació només es permeten 3 vegades a la setmana i que no totes fregides!
I per obtenir tots els beneficis de la Dieta Mediterrània s'ha de reduir lleugerament la quantitat per ració, per adaptar-lo al ritme de vida actual, i realitzar exercici físic (30 minuts al dia), s'ha de descansar adequadament i seure al voltant de la taula en companyia de la família i/o amics.

Comentaris

  1. Hola Rosa, guapa tu

    em el teu permís i per divulgar la noticia , la he posat en el meu blog, amb un enllaç al teu,

    gràcies per compartir-la
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  2. De res, sempre que vulguis aprendre més sobre Alimentació, Nutrició i Dietètica pots passar per aquí.
    Rosa Baró.-

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada