Experts
internacionals, per iniciativa de la Fundació Dieta Mediterrània, han
elaborat una nova piràmide, que va més enllà dels
aliments i integra indicacions
de tipus social i cultural:
- Menjar en família
- Productes locals
- Activitat física diària
- Descans adequat
Com
a elements imprescindibles no han de faltar:
- els cereals, preferentment integrals, les hortalisses i les fruites
- aigua (entre 1,5 i 2 litres al dia), que pot ser completada amb infusions
- 2 racions de productes làctics (baixos en greixos).
- Imprescindible l'oli d'oliva i com a novetat s'inclouen espècies, herbes, cebes i alls
- un grapat d'olives i/o fruits secs
- llegums 3 vegades a la setmana
- peix (2 o més), carn blanca (2) i ou (2-4)
- carn vermella i els embotits: 1-2 racions a la setmana
- el vi i la cervesa amb moderació
- els aliments rics en sucres i greixos 2 racions petites a la setmana
- Les patates en aquesta nova guia d'alimentació només es permeten 3 vegades a la setmana i que no totes fregides!
I
per obtenir tots els beneficis de la Dieta Mediterrània s'ha de reduir lleugerament la quantitat per
ració, per adaptar-lo al ritme de vida actual, i realitzar exercici físic (30 minuts al dia), s'ha de descansar adequadament i seure al
voltant de la taula en companyia de la família i/o amics.
Hola Rosa, guapa tu
ResponEliminaem el teu permís i per divulgar la noticia , la he posat en el meu blog, amb un enllaç al teu,
gràcies per compartir-la
mil petonets Susanna
De res, sempre que vulguis aprendre més sobre Alimentació, Nutrició i Dietètica pots passar per aquí.
ResponEliminaRosa Baró.-