La mala informació nutricional i alimentaria, comporta diversos efectes negatius, el principal i més important és sobre la nostra salut i l’altre sobre l’economia.
Les fonts de desinformació són: revistes, televisió, llibres, diaris, etiquetatge erroni, amics, coneguts... I també Internet on tothom pot ser un expert.
Com identificar fraus dietètic-nutricionals? Trobant afirmacions que:
- prometin resultats ràpids
- prometin resultats màgics
- prohibeixin el consum d'un aliment o grup d'aliments
- Llistes d’aliments bons i aliments dolents
- exagerin la realitat científica d'un nutrient
- aconsellin productes dietètics als quals s'atribueixen propietats màgiques
- recomanacions que estiguin basades en el consum de productes dietètics cars i venuts precisament per qui realitza aquestes afirmacions
- incloguin històries o testimonis
- contradiguin a col·lectius sanitaris de reputació reconeguda
Actualment podem trobar gran varietat d’informació i desinformació nutricional i alimentaria, cal orientació i distingir entre afirmacions fiables, rigoroses i altres que no ho són.
El professional de referència, en aquest cas, és el Dietista-Nutricionista.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada