Les Carabasses

Gràcies a la col·laboració amb la Marga Pradas i el seu bloc L'hora del tupper podeu gaudir de la nova entrada:  Les Carbasses




A continuació podeu llegir les meves recomanacions:
  • A l'hora d'adquirir una carabassa d’hivern cal tenir en compte que ha d'estar tendra però ferma i ben desenvolupada. S'aconsella triar els exemplars ben madurs, d'escorça gruixuda i es rebutjaran les de pell suau, ja que no seran prou madures.
  • A més, és preferible que conservin la cua o peduncle. Això evita que la carabassa perdi humitat.
  • Les varietats d'hivern es poden conservar fins a sis mesos, ja que contenen menys aigua i si les volem congelar ho farem una vegada ja  cuinades.
Propietats dietètiques i nutricionals:
  • És una hortalissa amb alt valor de sacietat i millora el trànsit intestinal per l'alta presència de mucílags, que són un tipus de fibra soluble.
  • La carabassa és rica en beta-carotè o provitamina A i vitamina C. També vitamina E, folats i altres vitamines del grup B.
  • La carabassa és un aliment ric en potassi i també conté altres minerals com fòsfor i magnesi, però en menors quantitats.
Composició 100g de carabassa:
Energia 27-35 kcal
Hidrats de Carboni 5-6g
Fibra 1,5g
Vitamina A (retinol) 75mg
Potassi 235mg
Folats 25mg

Consum:
  • Recomanable per a totes les edats, i més gràcies, al seu color que resulta cridaner i atractiu fa fàcil incloure-la en l’alimentació infantil.
  • El consum d'hortalisses riques en beta-carotè pot resultar molt útil per als que pateixen problemes oculars, com fotofòbia, sequedat ocular o ceguesa nocturna.
  • També es recomanable en persones que realitzin exercici físic intens, estiguin exposats a la contaminació ambiental, el tabaquisme, les infeccions, l'estrès, dietes riques en greixos i la sobre exposició al sol.
Recomanacions sempre que es consumeixi en el conjunt de l’alimentació saludable, i si tens dubtes contacta amb un professional Dietista - Nutricionista

Comentaris