Gràcies a la meva col·laboració amb la Marga Pradas i el seu bloc L'hora del tupper podeu gaudir de la nova entrada: LES CIRERES
CARACTERÍSTIQUES:
- La cirera és un fruit carnós, de pell color entre groc vermellós i roig intens i amb una polpa de color rosa o blanquinosa.
- La seva forma i gust depèn molt de la varietat, podent trobar 900 varietats de cireres de sabor dolç i 300 àcides.
CONSUM:
- La cirera és una fruita que la trobarem al mercat de finals d’abril a principis d’agost (cultivada al aire lliure).
- Al mercat s'han d'escollir aquelles que siguin pesades i que presentin un color vermell fosc o negre, amb una textura ferma i suau.
- Han d'estar netes i tenir una pell ferma, brillant, sencera i sense trencaments ni imperfeccions. Les seves tiges han de ser verdes i fresques. Convé assegurar-se que la tija estigui ben unida al fruit, el que evita que el fruit perdi tots els seus sucs i en el punt d'unió de tots dos no hi hagi podridura o floridura.
- A casa, quan han arribat al seu punt de maduració convé guardar-les a la nevera sense rentar ni tapar; d'aquesta manera es poden conservar fins a dues setmanes.
- Sabies que...també admeten la congelació?. Fresques o empastifades d'un almívar lleuger, i són les varietats de cireres més fosques les que millor suporten aquesta congelació.
- La manera més saludable de menjar les cireres és crua. També es poden consumir en forma de melmelada o de compota, confitades en sucre, sorbets, pastissos, gelats... I recordeu, si les sotmetem a ebullició per elaborar melmelades o conserves canviem les seves propietats fent que les proteïnes i les vitamines es destrueixen quasi totalment.
PROPIETATS
DIETÈTIQUES I NUTRICIONALS:
- La cirera és rica en hidrats de carboni, sobretot fructosa, tot i que el seu valor calòric és moderat respecte d'altres fruites.
- El seu contingut en fibra, vitamines i minerals és moderat en relació amb la resta de fruites.
- El que en realitat destaca de les cireres és el seu contingut en flavonoides (sobretot antocians, relacionats amb el color) i àcid el·làgic del grup dels polifenols, excel·lents antioxidants.
- Té quantitats importants de potassi i en menor proporció, magnesi i calci. El potassi, és un mineral necessari per a la transmissió i generació de l'impuls nerviós, per a l'activitat muscular normal i intervé en l'equilibri d'aigua dins i fora de la cèl·lula.
- Les cireres són riques en sucre, per la qual cosa s'ha de tenir en compte en les persones diabètiques encara que en quantitats moderades i controlades poden ser consumides sense problema.
Composició 100g de Cireres
|
|
Energia
|
58kcal
|
Hidrats de Carboni
|
13,5g
|
Fibra
|
1,5g
|
ProVitamina A
|
3mcg
|
Vitamina C
|
8mg
|
Potassi
|
260mg
|
Magnesi
|
11mg
|
Calci
|
16mg
|
Hola Rosa! M'he fet seguidora del teu blog, expliques coses molt interessants!!
ResponEliminaUna abraçada