A Reus no parem d’organitzar
esdeveniments i actes, i si tenen a veure amb la gastronomia, l’alimentació i
el tast sabem que aquí tenen l’èxit assegurat.
Aquesta vegada l’Associació
comercial EIX Prim Sunyer, la Cambra de Reus i qporeus.com. amb el recolzament de
l’ACCA (Associació per la Cultura de la Cervesa Artesana) celebren la primera
edició del Reus Beer Festival.
El RBF (Reus Beer
Festival) neix per apropar les excel·lències de la cervesa artesana i les
novetats del sector als amants de la cervesa i al públic de Reus i visitants
durant els dies 13, 14 i 15 de Juliol de 2012.
Situem-nos, que és la
cervesa?
Beguda fermentada més
estesa del món preparada a partir de cereals germinats, especialment ordi, i
aromatitzada amb llúpol.
Existeixen diversos
tipus que es diferencien pel color, el gust, els ingredients, el contingut
alcohòlic,... I en l'actualitat, trobem noves variacions de cervesa, com la
sense alcohol que no conté alcohol o en conté en una quantitat mínima, com la sense gluten per a celíacs o com les aromatitzades amb fruites (fruits del
bosc, maduixa, poma,...)
Característiques,
beneficis i curiositats:
- Amb moderació, és digestiva, diürètica i prevé malalties cardiovasculars.
- Beguda alcohòlica amb menys calories i més fibra.
- Conté vitamines del grup B, fòsfor, proteïnes, hidrats de carboni i aigua.
- Antioxidant per l’aport de polifenols.
- La cervesa mostra un efecte protector davant el bacteri Helicobacter pylori.
La cervesa artesana no admet la utilització de processos afegits per obtenir fonts extres de sucres per abaratir el cost, ni s'admet l'ús de carbonatats per gasificar-la artificialment. Només es pot usar gra i no conté additius ni coadjuvants sintètics aportant certs benèfics com la regeneració de la flora intestinal, com la millora de la pell seca, com l'enfortiment dels cabells i les ungles.
Quina quantitat és saludable?
L'OMS recomana no
superar el consum d’alcohol dels 30g/dia en homes i dels 20g/dia en dones i
no podem estar una setmana sense beure per acumular la ració en cap de setmana.
Cervesa: 99Kcal, 6,3g
de sucre i 10g d'alcohol
Recordar que hi ha
cerveses amb un grau alcohòlic molt alt i el cos necessita
una hora per eliminar-ne de 8 a 13g, però també podem obtenir els beneficis de la cervesa amb la sense alcohol.
Totes
aquestes recomanacions i beneficis esdevenen si el consum és moderat, siguem coherents
i tastem la cervesa per gaudir-la adequadament i saludablement
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada