LA TAPA A REUS: LA GANXET PINTXO

La Cambra de Comerç de Reus no para! i torna ha organitzar la GANXET PINTXO, la ruta de tapes dels nostre món de Reus. On participen els establiments de restauració amb les seves millors creacions gastronòmiques.

Història de la Tapa:
S'assegura que fou el Rei Alfons X "El Savi" qui va disposar que en les fondes no se servís vi si no era acompanyat d'alguna cosa de menjar, per minvar els efectes secundaris del vi.
En els inicis es comenta que la Tapa es dipositava sobre la boca de la gerra o got servit, de manera que "tapava" el recipient; d'aquí l'origen de la paraula, i servia per acompanyar la beguda i evitar que algun "visitant volador" caigués a la beguda.

En anteriors entrades en aquest bloc he parlat d'aquest esdeveniment  i voldria recuperar les següents RECOMANACIONS, si no volem engreixar-nos quan anem a fer unes "Tapes":
  • Escollir la versió “normal o petita” de les diferents preparacions 
  • Evitar les tapes fregides, arrebossades i/o amb salses 
  • Escollir les més lleugeres, preferentment amb vegetals o les de peix i/o marisc sense arrebossat, a la planxa o en esqueixada 
  • Anar amb compte amb la quantitat i, sobretot, amb la beguda amb la que s'acompanya. 
Un àpat desequilibrat pot no fer malbé l'alimentació diària si la resta de les preses compensen les mancances o excessos que aquest hagi pogut provocar i s'acompanyar la menja amb la Ruta a peu el més llarga possible!

Qualsevol dubte sempre pots demanar ajuda al professional Dietista – Nutricionista.

Comentaris