PROPÒSITS ANY NOU

Ja has escrit els teus bons propòsits per aquest any nou que tot just comença? 
Propòsits per aconseguir un any millor, més saludable, més... en general són desitjos i propòsits molt típics i populars, a continuació en trobaràs alguns que et faran sentir molt millor.



  1. Començar a fer Dieta per aprimar-me i perdre pes: és el desig més anomenat i si realment vols millorar el teu pes i mantenir-lo indefinidament, has de canviar els costums, i canviar-los per sempre. No és fàcil, però és el que funciona, els Dietistes-Nutricionistes t'aconsellarem i sobretot recorda evitar les dietes miracle.
  2. Fer Exercici i esport: és un compromís que abandonem quan l'agenda es complica, però l'activitat física porta una infinitat de beneficis a la nostra vida, com per exemple redueix el risc de malalties cardiovasculars i de diabetis, genera endorfines que milloren l'estat d'ànim i ajuda a cremar calories. La part més difícil de l'activitat física és començar a fer-la, per això en lloc de dir "estic cansat/da", pensa: "Em sentiré amb més energia quan acabi". I et preguntaràs quin és el millor exercici per mi? doncs el millor exercici és el que tu fas i el millor moment per exercitar-te és sempre que puguis!
  3. Deixar de fumar: és el tercer propòsit més popular, no el deixis per més endavant, posa-hi remei el més aviat possible i el teu cos t'ho agrairà.
  4. Menjar més saludablement: és un propòsit molt ampli caldria concretar una mica més, jo t'aconsello començar per:
  5. Cuidar la meva salut: els metges de capçalera ens recomanen que una persona sana hauria d'anar una vegada a l'any a fer-se una revisió general i així poder prevenir i detectar les malalties el més aviat possible i iniciar el tractament i el seguiment que ens indiquin.
Perquè els teus propòsits arribin a bon port tingues en compte el següent:
  • No persegueixis el que no necessites sinó que comença per satisfer les necessitats que ja tens. 
  • Escull-ne pocs i limita't a ells.
  • Defineix cada objectiu clarament per poder valorar els progressos.
  • Enumera els beneficis que esperes aconseguir.
  • Reserva temps (i recursos) per cada propòsit.
  • Tingues-los sempre presents (no te'n oblidis).
  • Evita fer-los tots alhora, plantejat complir-los un a un i obtindràs més bons resultats.
Espero que aquesta entrada al bloc et sigui d'ajuda per iniciar i acabar un any nou ple d'èxits! i si vols compartir els teus propòsits o comentaris pots escriure'ls a continuació.
Et desitjo un bon any nou, invertir en salut val la pena!

Comentaris