Menú Estiu

Àpat d’estiu, per a completar l'entrevista al magazine 'La tarda', de La Xarxa, que s'emet de dilluns a divendres a la tarda a LANOVA Ràdio 99,8 FM

Entrevista, Consells per un Estiu Saludable:

Aigua refrescant: 
Ingredients: Aigua, gel, meló, cogombre i menta
Preparació:
  1. Pelar el meló i tallar a daus petits. (Si tenim paciència amb una cullereta podem fer boletes)
  2. Tallar el cogombre i la llimona a rodanxes i posar-la en una gerra juntament amb el meló i les fulles de menta.
  3. Afegir gel, omplir la gerra amb aigua i remenar
Gaspatxo amb pastanaga i remolatxa
Ingredients per a 4 persones:
  • 1 remolatxa (crua normal, no de les cuites)
  • 4 pastanagues grans
  • 2-3 tomàquets
  • 1 cogombre
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 gra d'all
  • suc de 1/2 llimona (opcional)
  • 3 cullerada de vinagre d’umeboshi (opcional)
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 3 gots d'aigua
Preparació:
  • Pelar el cogombre, treure les llavors del pebrot, trossejar totes les verdures a trossos grans i triturar tots els ingredients.
  • Tastar i potser cal rectificar amb vinagre i/o amb aigua si ha quedat molt espès.
Empedrat senzill:
Ingredients per a 4 persones:
  • 250g de bacallà esqueixat
  • 250g de fesols (podem utilitzar mongetes del ganxet o de Santa Pau)
  • 1 ceba mitjana
  • Pebrot (½ pebrot vermell, ½ pebrot groc, ½ pebrot verd)
  • 2 o 3 tomàquets (varietat raf o cor de bou per exemple)
  • Cibulet
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra
  • Vinagre (Opcional)
Preparació:
  1. Picar les hortalisses (la ceba, els pebrots i el tomàquet) ben petit i barrejar en un bol amb els fesols i el bacallà ja dessalat i esqueixat. Ho amanirem tot amb l’oli d’oliva, la sal i el vinagre (molt poquet)
  2. Podem presentar el plat amb un motlle rodó i fer forma de timbal i decorar amb unes fulles verdes (canonges, rúcula...)
Broqueta de fruites d’estiu:
Ingredients per a 4 persones:
  • 2 Albercocs
  • 1 grapat de Cireres
  • 1 Préssec
  • 1 Kiwi
  • 1 tall de Pinya
Preparació: 
  1. Muntar en una broqueta Albercoc, Cirera, Préssec, Kiwi, Pinya...
  2. Decorar amb una mica de xocolata negre fos o canyella en pols
Podeu llegir la notícia:

Comentaris