Sant Jordi Saludable 2017

En motiu de la festa de Sant Jordi voldria recomanar-vos un seguit de llibres publicats aquest any i finals del 2016 #llibrerecomanacions 
També aprofito que Reus viu aquest mes d'abril un ampli programa d'activitats culturals i literàries amb motiu de Reus Capital Cultural 2017 @reus_ccc2017
Espero us agradi la meva selecció, us ajudarà a desenvolupar una consciència crítica i aprofundir en els principals conceptes d'una alimentació saludable.
Llegiu, regaleu i alimenteu la vostra salut!
  • Mi dieta cojea: Los mitos sobre nutrición que te han hecho creer
Llibre: Mi dieta Cojea
Aitor Sánchez desmunta molts dels mites relacionats amb l'alimentació i ens explica quines veritats i mentides s'amaguen darrere de moltes creences que solen provenir de la manca d'informació rigorosa, la manipulació dels missatges publicitaris per part de la indústria alimentària i fins i tot dels dogmes socials.
  • Aprender A Comer Solo (Cocina, dietética y nutrición)
Llibre: Aprender a comer solo
Lídia Folgar escriu aquest manual on es recullen les últimes evidències científiques sobre l'alimentació complementària i en concret, sobre el plantejament Baby-Led Weaning, així com recomanacions pràctiques per evitar possibles riscos i idees de receptes saludables adaptades a nadons que comencen diversificar la seva alimentació.
  • Las emociones se sientan a la mesa (Alimentación consciente)
Libro: Las emociones se sientan a la mesa
Lara Lombarte i Yolanda Fleta ens expliquen que mengem no només per alimentar-nos i aportar al nostre organisme l'energia i els nutrients que necessita, sinó també per celebrar un esdeveniment, per passar l'estona amb els nostres éssers estimats o per acompanyar una emoció, des de l'experiència en el coaching nutricional, ens proposen receptes alternatives sanes i fàcils de preparar.
  • Más vegetales, menos animales: Una alimentación más saludable y sostenible 
Llibre: Más vegetales menos animales
Julio Basulto i Juanjo Càceres mostren per què, d'acord amb el coneixement científic disponible, el patró dietètic que es relaciona amb una millor qualitat de vida i, també, amb una major esperança de vida. Tractant des dels aspectes històrics de l'alimentació i de l'hominització, desmentint que l'alimentació basada en vegetals sigui una moda recent, i així com les qüestions ambientals, ètiques i fins i tot econòmiques que avalen optar per més vegetals, menys animals i res o gairebé res de carns processades i aliments superflus.

Tens la teva propia recomanació? 
Escriu-la als comentaris!

Comentaris