Escollir un Oli d'oliva verge extra


L'oli d’oliva verge és un aliment que prové de l'oliva. 
És una font important d'energia, ja que està compost per greixos. Encara que l'aportació calòrica és la mateixa que la d'altres olis vegetals com el gira-sol, el blat de moro, etc. i és semblant a altres greixos, el tipus de greixos que conté fa que el consum es relacioni amb menys risc de patir malalties cardiovasculars, síndrome metabòlica, diabetis mellitus de tipus 2 i algun tipus de càncer.
L'estudi PREDIMED ha contribuït a corroborar els beneficis per a la salut de l'oli d’oliva verge. Els efectes beneficiosos per a la salut del consum d’oli d’oliva verge però, no només són pel tipus de greixos que té, sinó també per la presència de polifenols i de vitamina E, que són antioxidants.
Quant consumir-ne?
Les guies alimentàries recomanen el consum d’entre 4 i 6 racions d’oli d’oliva al dia, considerant que una ració equival a una cullerada sopera (10 ml) d’oli.
Malgrat tot, el consum d’oli d’oliva no sembla que es relacioni amb un risc significatiu de guany de pes en adults sans, per la qual cosa, aquesta quantitat és orientativa.
Quan utilitzar-lo?
Per TOT cuinar i per amanir.
Consells: 
L’oli d’oliva verge és l’oli d’elecció en qualsevol etapa de la vida.
En cas de dificultats econòmiques, resulta més avantatjós comprar garrafes de 5 litres; també es pot reservar l’oli d’oliva verge per amanir i fer servir altres olis (d’oliva o de gira-sol altooleic) per a fritures més excepcionals.
Font: Viquipèdia

Trucs per conservar l'oli
Si no es conserva adequadament, l’oli d’oliva pot perdre les qualitats de gust, textura i color, i fins i tot, les propietats nutricionals.
  • Intenteu comprar-lo en establiments on l’oli no estigui exposat de forma directa i intensa a la llum i a la calor.
  • A casa, guardeu els envasos en llocs frescos i secs, lluny de fonts de calor.
  • Protegiu-lo de la llum, en un armari o en ampolles o garrafes de llauna o vidre fosc.
  • Eviteu deixar-lo en contacte amb l’aire, perquè en contacte amb l’oxigen es podria enrancir.
Més informació al blog:

Comentaris