POTENCIAR EL FUNCIONAMENT DEL SISTEMA IMMUNITARI

POTENCIAR EL FUNCIONAMENT DEL SISTEMA IMMUNITARI:
  • Vitamina C: els cítrics, les cols i crucíferes, verdures de fulles verdes, els fruits silvestres i les baies.
  • Vitamina B6: cereals i derivats, plátan, verdures i fruits secs naturals.
  • Vitamina B12: ous, carn, marisc,... o suplementar en vegetarians i vegans.
  • Vitamina D: peix blau, ous, xampinyons i bolets, llet sencera. El sol!!!
  • Carotens i vitamina A: vegetals de colors vermell, taronja, groc i verd intens sobretot espinacs, pebrots, pastanagues i carabasses...
  • Flavonoides: com els pebrots, la xocolata, les cols de Brussel·les, espinacs i all.
  • Zinc: pipes de carbassa, llavors de sèsam o tahina, llegums, carn, marisc,...
  • Seleni: pipes de carbassa, nous del Brasil (compte metalls pesats), arròs integral o civada, pollastre, ous,...
  • Coure: fruits secs, marisc, llavors, bolets, formatges...
  • Ferro: carn, peix, llegums, vegetals de fulles verdes
  • Àcids Grassos Essencials (Omega-3): nous, chía, llavors de cànem, llavors de lli, peix blau...
  • Probiòtics: iogurt natural, col fermentada, kèfir, encurtits,...
  • Potenciar les herbes i espècies en les coccions: cúrcuma, gingebre, all,...

Comentaris