POTENCIAR EL FUNCIONAMENT DEL SISTEMA IMMUNITARI:
- Vitamina C: els cítrics, les cols i crucíferes, verdures de fulles verdes, els fruits silvestres i les baies.
- Vitamina B6: cereals i derivats, plátan, verdures i fruits secs naturals.
- Vitamina B12: ous, carn, marisc,... o suplementar en vegetarians i vegans.
- Vitamina D: peix blau, ous, xampinyons i bolets, llet sencera. El sol!!!
- Carotens i vitamina A: vegetals de colors vermell, taronja, groc i verd intens sobretot espinacs, pebrots, pastanagues i carabasses...
- Flavonoides: com els pebrots, la xocolata, les cols de Brussel·les, espinacs i all.
- Zinc: pipes de carbassa, llavors de sèsam o tahina, llegums, carn, marisc,...
- Seleni: pipes de carbassa, nous del Brasil (compte metalls pesats), arròs integral o civada, pollastre, ous,...
- Coure: fruits secs, marisc, llavors, bolets, formatges...
- Ferro: carn, peix, llegums, vegetals de fulles verdes
- Àcids Grassos Essencials (Omega-3): nous, chía, llavors de cànem, llavors de lli, peix blau...
- Probiòtics: iogurt natural, col fermentada, kèfir, encurtits,...
- Potenciar les herbes i espècies en les coccions: cúrcuma, gingebre, all,...
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada