Article Diari ARA: És saludable comprar cada dia el menjar fet perquè "No tinc temps de cuinar"?

 Diumenge 16 d'octubre en Jordi Bes Lozano em va entrevistar per al Diari ARA per parlar del plats preparats, l'article:

És saludable comprar cada dia el menjar fet perquè "No tinc temps de cuinar"?

Els dies durs de la pandèmia on ens fèiem fins i tot el pa a casa són història i la recuperació de les rutines laborals han fet ressorgir els plats preparats.

Els plats preparats més saludables i possibles alternatives, gràcies a les meves recomanacions que apareixen així al article:

  • Valoreu si mengeu un dia puntual fora de casa o és cada dia, presteu atenció als ingredients i, en cas que feu dos plats, acostuma a ser millor optar per dos primers.
  • Una de les claus a l'hora d'escollir un plat preparat és el contingut en sal: el més adequat és que estigui per sota d'1,25 grams per cada 100 grams de producte.
  • Existeixen plats preparats que combinen peix, una part de cereal o llegums i verdures. A priori són més saludables, però pot ser que facin curt de verdures i ho podem complementar nosaltres, encara que sigui amb un senzill tomàquet obert.
  • Per evitar plats preparats amb un excés de condiments i additius, podeu tenir la previsió de fer prou sopar perquè us en sobri i, amb una mica de creativitat i ingredients afegits, tenir un nou plat senzill i gens avorrit per a la carmanyola de l'endemà.
  • En tots els casos, prioritzeu sempre que pugueu les verdures i hortalisses. Es poden combinar amb llegums, que Baró aconsella menjar almenys tres cops a la setmana, o una conserva de peix de qualitat. De postres, prioritzeu la fruita, i de beure, l'aigua.

Comentaris